Hotel Mikołajki
1920

Tomasz Milewski – szef kuchni zaprasza

Z pasji do gotowania

Nazywam się Tomasz Milewski i mam przyjemność kierować zespołem kucharzy z którymi wspólnie tworzymy małe, kulinarne dzieła sztuki.
Moja przygoda z gotowaniem rozpoczęła się od ludzi, których spotkałem na swojej kulinarnej drodze… doświadczonych, zaangażowanych, konsekwentnych i upartych w dążeniu do perfekcji. Gotować chciałem od zawsze, a miłość do gotowania wzięła się z miłości do jedzenia. Inspiracje do komponowanych przeze mnie dań czerpię nie tylko z obserwacji świata, ale i najbliższego otoczenia. To smakowanie, oglądanie, słuchanie, dotykanie. To wszystko się składa na inspiracje, które mogę wyrazić w swoich autorskich daniach. Dla mnie inspirujące są Mazury – kultura i tradycja z nimi związana, ludzie, którzy realizują swoje pasje, wykonują wymierające zawody, wytwarzają produkty spożywcze, na bazie których mogę tworzyć menu. Inspiracje czerpię również poprzez wymianę doświadczeń z innymi szefami kuchni,  rozmowę z gośćmi naszych restauracji, przyglądaniu się nowym produktom dostępnym na rynku. Każde menu, które układam inspirowane jest również licznymi podróżami za nowym smakiem, czy nową estetyką serwowania dań.

Serdecznie Państwa zapraszam do kulinarnej przygody w restauracjach Hotelu Mikołajki***** na Ptasiej Wyspie

Zdobyte nagrody i wyróżnienia:

- Srebrny i brązowy medal na międzynarodowej Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie 2016
- Dwa brązowe medale na Kulinarnych Mistrzostwach Europy Juniorów w Luksemburgu 2016
- Szef Kuchni Jutra 2016
- Poland 100 Best Restaurants Awards 2014, 2015, 2016 Grand Award – 3 Widelce

Tomasz Milewski - szef kuchni Hotelu Mikołajki***** na Ptasiej Wyspie

Zobacz również